Μουσεία της Σίφνου

Πληροφορίες για τα μουσεία στη Σίφνο

Αρχαιολογικό, λαογραφικό και εκκλησιαστικό μουσείο στη Σίφνο

Μουσείο Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης Σίφνου (στην Απολλωνία)

Το Λαογραφικό μουσείο βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων στην Απολλωνία. Στις συλλογές θα δείτε εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή της Σίφνου, όπως αγροτικά εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης, τοπικές ενδυμασίες και άλλα. Τα σημαντικότερα εκθέματα είναι: συλλογές σπαθιών, τουφεκιών και παλιών ενδυμασιών, ξυλόγλυπτα και μπαούλα, κεντήματα και δαντέλες, είδη οκιακής χρήσης, αγροτικά σκεύη, είδη σκιαδικής, μελισσοκομικής και αγγειοπλαστικής, καθώς και προτομές Σιφνιών προσωπικοτήτων.

Αίθουσα με εκθέματα στο Λαογραφικό μουσείο Σίφνου

Το μουσείο είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο καθημερινά.
Πληροφορίες: 2284033730

Αρχαιολογικό Μουσείο Σίφνου (στο Κάστρο)

Το μουσείο περιλαμβάνει συλλογές αρχαϊκών και ελληνιστικών γλυπτών. Τα γλυπτά (επιτύμβια, αγάλματα, αρχιτεκτονικά μέλη κ.ά.) είναι από την αρχαϊκή (6ος αιώνας π.Χ.) μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή (1ος αιώνας π.Χ.). Τα περισσότερα κεραμικά έχουν προκύψει από ανασκαφές σ την περιοχή του Κάστρου και χρονολογούνται από τη γεωμετρική (8ος αιώνας π.Χ.) μέχρι και την ελληνιστική εποχή (2ος αιώνας π.Χ).

Έκθεμα από το αρχαιολογικό μουσείο Σίφνου

Σημαντικά εκθέματα είναι:

  • Μια ανθεμωτή επίστεψη μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης από τον 4ο αιώνα π.Χ.
  • Ενα κεφάλι από μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα από τον 4ο αιώνα π.Χ.
  • Ενα μαρμάρινο κεφάλι κούρου από τα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ.
  • Ενα μαρμάρινο ιωνικό κιονόκρανο του 6ου αιώνα π.Χ.
  • Μια μαρμάρινη επιτύμβια στήλη από τους ελληνιστικούς χρόνους

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 08:30-15:30
Πληροφορίες: 2284031022

Αρχαιολογικό Μουσείο (στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Ανδρέα)

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 08:30-15:30
Πληροφορίες: 2284031488

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή