Ο καιρός στη Σίφνο

Ο καιρός της Σίφνου και του Αιγαίου γενικότερα

Ο καιρός στο Αιγαίο και στη Σίφνο

Ο Καιρός στο Αιγαίο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, που κάνουν την εμφάνισή τους κατά την περίοδο Μάιος - Σεπτέμβριος είναι βόρειοι και δεν είναι άλλοι από τα γνωστά μελτέμια. Κανονικά τα μελτέμια ξεκινούν από τα τέλη Μαΐου και τελειώνουν στο τέλος του Οκτώβρη, με αποκορύφωμα τα μελτέμια του Αυγούστου, με τους χαρακτηριστικής έντασης ανέμους τους που παύουν μετά τη δύση του ηλίου.

Οι κεντρικοί οικισμοί της Σίφνου

Κατά τους χειμερινούς μήνες πνέουν κυρίως βόρειοι άνεμοι, που σε πολλές περιοχές μπορούν να φτάσουν και τα 9 μποφόρ, με μία ανάπαυλα λίγων ημερών γύρω στον Γενάρη ή Φλεβάρη, τις γνωστές αλκυονίδες μέρες. Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται μία αύξηση της συχνότητας των νότιων ανέμων σε όλες τις ελληνικές θάλασσες.

Σίφνος, το νησί με τη μεγάλη ηλιοφάνεια!

Τα κλιματικά χαρακτηριστικά της Σίφνου, είναι αρκετά πιο ήπια σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δεν είναι λίγοι οι "εκτός σαιζόν" επισκέπτες του νησιού (Πάσχα, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη) από όλο τον κόσμο, που έρχονται να απολαύσουν τον ήπιο καιρό αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με μελέτες, η Σίφνος έχει 3.010 ώρες ήλιο ετησίως και κατατάσσεται στις κορυφαίες σε ηλιοφάνεια πόλεις της Ευρώπης.

Διάγραμμα με τον μέσο όρο ηλιοφάνειας σε Ευρωπαϊκές πόλεις και στη Σίφνο

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Προγνώσεις Ναυσιπλοΐας για τις Κυκλάδες

poseidon system

Προγνώσεις θαλασσών - ΝΔ Αιγαίο

meteo.gr

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή