Καταβατή, Σίφνος

Ο γραφικός οικισμός της Καταβατής, δίπλα στην Απολλωνία, στη Σίφνο

Ο οικισμός της Καταβατής στη Σίφνο

Εικάζεται ότι το όνομα Καταβατή οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ψηλότερα από την Απολλωνία και "κατεβαίνει" όποιος πάει στην Απολλωνία.

Πολλοί μόνιμοι κάτοικοι της Σίφνου κατοικούν εδώ, και ο οικισμός συνορεύει με την Απολλωνία και τα Εξάμπελα.

Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και την τρίκλιτη με κωνοειδή τρούλο εκκλησία της Παναγίας της "Αγγελόχτιστης", η οποία σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε και λειτουργείται από Αγγέλους.

Στην Καταβατή υπάρχουν καταλύματα που λειτουργούν όλο το χρόνο, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, εμπορικά, είδη αγγειοπλαστικής τέχνης κ.α.

Φωτογραφίες

Το μοναστήρι των Φυρρογείων λίγο μετά την Καταβατή Περπατώντας στα σοκάκια της Καταβατής

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή