Χρυσοπηγή, Σίφνος

Ο οικισμός και η εκκλησία της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Το ακρωτήρι της Χρυσοπηγής της Σίφνου

Δεν είναι τυχαίο που πολλά ζευγάρια και εκτός Σίφνου επιλέγουν την Χρυσοπηγή για να δώσουν τους όρκους τους.

Ο βράχος με την εκκλησία της Χρυσοπηγής είναι μία από τις γνωστότερες εικόνες της Σίφνου, αλλά και της Ελλάδας.

Για να φτάσετε εδώ ακολουθείτε τον δρόμο για Πλατύ Γιαλό και στρίβετε αριστερά στην πινακίδα προς Χρυσοπηγή. Μετά από λίγο αντικρύζετε την εκκλησία, όπου στον βράχο της το καλοκαίρι πολύς κόσμος προτιμά να κάθεται εκεί για τις βουτιές του.

Αριστερά από την Χρυσοπηγή βρίσκεται η αμμουδερή παραλία Αποκοφτό, στην οποία λειτουργούν και δύο παραδοσιακές ταβέρνες.

Από τη Χρυσοπηγή η θέα είναι μοναδική, καθώς απέναντί της βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Φάρου, οι παραλίες Γλυφό και Φασολού, με τον Σταυρό του Φάρου.

Στη Χρυσοπηγή μπορείτε να φτάσετε και από το μονοπάτι, που ξεκινάει από την παραλία Γλυφό στο Φάρο.

Η διαδρομή είναι περίπου 30 λεπτά και είναι μία από τις πιο πολυπερπατημένες της Σίφνου. Αξίζει πραγματικά να την ακολουθήσετε καθώς είναι πολύ εύκολη και χαρίζει μοναδικές εικόνες.

Η Χρυσοπηγή είναι η πολιούχος της Σίφνου. Ο βράχος στον οποίο βρίσκεται είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη Σίφνο, και ενώνεται με αυτή με ένα μικρό πέτρινο γεφυράκι. Σύμφωνα με την παράδοση ο βράχος σχίστηκε από την Παναγία, προκειμένου να προστατέψει τις γυναίκες που βρίσκονταν εκεί κατά τη διάρκεια μίας πειρατικής επίθεσης.

Η επέτειος του θαύματος της Χρυσοπηγής γιορτάζεται μεγαλόπρεπα στη Σίφνο, κάθε χρόνο της Αναλήψεως και είναι το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοπηγής λειτουργούν μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείο με μοναδική θέα στον Ιερό Βράχο.

Φωτογραφίες

Η εκκλησία της Χρυσοπηγής Ο βράχος της Χρυσοπηγής όπως φαίνεται από ψηλά Η αμμουδερή παραλία στο Αποκοφτό δίπλα από τη Χρυσοπηγή Η παραλία Αποκοφτό με τα καταγάλανα νερά Η εκκλησία της Χρυσοπηγής με συννεφιά Η εκκλησία της Χρυσοπηγής Η εκκλησία της Χρυσοπηγής Η μικρή παραλία Σαούρες κοντά στη Χρυσοπηγή

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή