Αρτεμώνας, Σίφνος

Ο οικισμός του Αρτεμώνα στη Σίφνο

Ο γραφικός οικισμός του Αρτεμώνα, στη Σίφνο

Ο Αρτεμώνας, είναι ένας από τους πιο μεγάλους οικισμούς της Σίφνου και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Σίφνου κατοικεί εδώ. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά και βρίσκεται βόρεια της Απολλωνίας.

Στην κορυφή του λόφου βρίσκονται δυό αναπαλαιωμένοι ανεμόμυλοι. Από αυτή τη θέση πραγματικά "ανοίγει το μάτι σου" καθώς έχει θέα στο Αιγαίο, στα γύρω νησιά και στους κεντρικούς οικισμούς της Σίφνου.

Περπατώντας στον κεντρικό πλακόστρωτο δρόμο, θα συναντήσετε την Παναγιά την Κόχη, η οποία όπως λέγεται έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια αρχαίου κέντρου λατρείας της "Εκμβατηρίας" Αρτέμιδος.

Στον ίδιο δρόμο βρίσκονται και μερικά από τα ωραιότερα αρχοντικά της Σίφνου, με μεγάλους δεντρόφυτους κήπους. Στα σοκάκια του υπάρχουν εστιατόρια με παραδοσιακές σιφνέικες γεύσεις, μικρά εμπορικά καταστήματα, γλυκοπωλεία, παραδοσιακά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, καφενεία, φούρνοι κ.α.

Στον Αρτεμώνα στεγάζονται πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, απόλυτα εναρμονισμένα με το οικιστικό σύνολο. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού βρίσκεται η αφετηρία των λεωφορείων, τα οποία συνδέουν όλους τους οικισμούς και τις παραλίες της Σίφνου.

Στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα, πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές", τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κυκλαδονήσια, γίνονται παρουσιάσεις σοπικών συνταγών και παράλληλα λαμβάνουν χώρα διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, επίδειξη αγγειοπλαστικής κ.α.), ενώ λειτουργεί και ένα μικρό παζάρι με τοπικά προϊόντα στο πλακόστρωτο του Αρτεμώνα.

Λίγο πιο πέρα από την πλατεία, στην αρχή του δρόμου που πάει στη Χερρόνησο βρίσκεται και το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου, όπου φιλοξενούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Κάθε χρόνο στα μέσα περίπου του Αυγούστου, γίνεται στο στενό του Αρτεμώνα street party, με πολύ μουσική και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το πάρτυ διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός RadioActive και γίνεται έξω από το στούντιο του σταθμού.

Φωτογραφίες

Πανοραμική φωτογραφία του οικισμού του Αρτεμώνα Η εκκλησία Άγιος Κωνσταντίνος στον Αρτεμώνα Σίφνου Φούξια βουκαμβίλια στον Αρτεμώνα στη Σίφνο Αναπαλαιωμένος ανεμόμυλος στην κορυφή του Αρτεμώνα Παραδοσιακή αρχιτεκτονική στον Αρτεμώνα Περπατώντας στα σοκάκια του Αρτεμώνα Η εκκλησία Παναγία Κόγχη στον Αρτεμώνα Περπατώντας στο κεντρικό σοκάκι του Αρτεμώνα Αυλή σπιτιού με βουκαμβίλια στον Αρτεμώνα Παραδοσιακή αρχιτεκτονική στον Αρτεμώνα
Απόκρυψη πληροφοριών μονάδας

Ξενοδοχείο Windmill Bella Vista


Ξενοδοχείο Windmill Bella Vista, Αρτεμώνας, Σίφνος

Αρτεμώνας, Σίφνος

Σας καλωσορίζουμε στο ξενοδοχείο Windmill Bella Vista, στην όμορφη Σίφνο, στο πιο γραφικό και φιλόξενο νησί του Αιγαίου. Στα ευρύχωρα και μοντέρνα διαμερίσματά μας, στα ξεχωριστά studios και στον μοναδικό παραδοσιακό μας ανεμόμυλο...

Ξενοδοχείο Windmill Bella Vista telephone

Ξενοδοχείο Windmill Bella Vista telephone +30 2284033518

="http://windmillbellavista.reserve-online.net/" target="_blank">Ξενοδοχείο Windmill Bella Vista online booking
Η θέση του Ξενοδοχείο Windmill Bella Vista: Αρτεμώνας, Σίφνος
Ξενοδοχείο Windmill Bella Vista
 • Ανοικτά:
 • ΙΑΝ
 • ΦΕΒ
 • ΜΑΡ
 • ΑΠΡ
 • ΜΑΙ
 • ΙΟΥΝ
 • ΙΟΥΛ
 • ΑΥΓ
 • ΣΕΠ
 • ΟΚΤ
 • ΝΟΕ
 • ΔΕΚ

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή