Κάτω Πετάλι, Σίφνος

Ο οικισμός Κάτω Πετάλι στη Σίφνο

Ο παραδοσιακός οικισμός του Κάτω Πεταλιού

Το Κάτω Πετάλι βρίσκεται ανατολικά από την Απολλωνία, μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο και είναι μόνο του χτισμένο πάνω σε ένα μικρό λόφο.

Ένα σύντομο γραφικό μονοπάτι (περίπου 15 λεπτά) ξεκινάει από την Απολλωνία και καταλήγει στο Κάτω Πετάλι. Στη σύντομη διαδρομή θα συναντήσετε πλήθος από εκκλησάκια με λευκούς τρούλους, φροντισμένα περιβόλια των μόνιμων κατοίκων και περιστεριώνες. Είναι μία πολύ ωραία διαδρομή ιδιαίτερα την άνοιξη που είναι γεμάτη πολύχρωμα αγριολούλουδα.

Τα σπίτια απλώνονται γύρω από την κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, με τη Ζωοδόχο Πηγή. Εδώ λειτουργεί και το μουσικό εργαστήρι της Σίφνου, ενώ στην πλατεία πραγματοποιούνται και κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η αρχιτεκτονική του οικισμού επαναλαμβάνει τα κυκλαδίτικα πρότυπα και το χωριό στο σύνολο του αποτελεί μια ακόμη φιλόξενη γωνία για τον επισκέπτη.

Στο Κάτω Πετάλι θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραδοσιακές ταβέρνες με γεύσεις της Σίφνου.

Φωτογραφίες

Ο οικισμός Κάτω Πετάλι την άνοιξη Εκκλησάκι στο Κάτω Πετάλι Η εκκλησία του Άι Γιάννη στο Κάτω Πετάλι Περιστεριώνα λίγο έξω από το Κάτω Πετάλι Ο οικισμός Κάτω Πετάλι από την Απολλωνία Παραδοσιακή αρχιτεκτονική στο Κάτω Πετάλι Ο οικισμός Κάτω Πετάλι με ουράνιο τόξο Ο οικισμός Κάτω Πετάλι από την Απολλωνία

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή