Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα στη Σίφνο, βραβευμένη από τη Europa Nostra

Αρχαιολογικοί χώροι της Σίφνου

Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα (στο δρόμο προς Βαθύ)

Η Σίφνος μπορεί να χαρακτηριστεί ολόκληρη ως ένα αρχαιολογικό μνημείο καθώς από ανασκαφές έχει προκύψει ότι κατοικείται από τη Νεολιθική περίοδο (7000-3000π.Χ.).

Ο αρχαιολογικός χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα, βραβεύτηκε το 2012, ως "εξαιρετικό δείγμα ανάδειξης και προβολής αρχαιολογικών ευρυμάτων", από την Ευρωπαϊκή οργάνωση Europa Nostra, και θεωρείται δικαίως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο νησί της Σίφνου.

Στον λόφο υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα (1701). Θα τον συναντήσετε στη διαδρομή από την Καταβατή προς το Βαθύ, στην αρχή του δρόμου στα δεξιά σας. Μπορείτε να πάτε είτε από το καλοδιατηρημένο πλακόστρωτο μονοπάτι (περίπου 25 λεπτά) ή να συνεχίσετε λίγο ακόμα με το αυτοκίνητο, και λίγο μετά υπάρχει πινακίδα που στρίβετε δεξιά και οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μεγάλο μέρος μυκηναϊκού τείχους του 12ου αι. π.Χ. και μέσα από αυτό ερείπια κτισμάτων, πιθανών κατοικιών. Οι ανασκαφές απέδειξαν τη συνεχή κατοίκηση από τους Μυκηναϊκούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους.

Κατά τη βόλτα σας στον αρχαιολογικό χώρο, μην παραλείψετε να φτάσετε και στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα καθώς από εδώ η θέα είναι συγκλονιστική, με όλους τους κεντρικούς οικισμούς να απλώνονται μπροστά σας έως τον Πλατύ Γιαλό.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Ανδρέα λειτουργεί και αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές στην περιοχή.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 08:30-15:30
Πληροφορίες: 2284031488

Φωτογραφίες

Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα όπως φαίνεται από τον δρόμο Το εξωτερικό τείχος στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα Το μουσείο της Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα Περιήγηση στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα Η θέα από την Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή