Βαθύ, Σίφνος

Ο γραφικός οικισμός Βαθύ στη Σίφνο

Ο παραθαλάσσιος οικισμός Βαθύ της Σίφνου

Το Βαθύ βρίσκεται στη Ν.Δ. πλευρά της Σίφνου και το τοπωνύμιο σημαίνει ότι βρίσκεται σε πιο χαμηλό σημείο σε σχέση με τη γύρω περιοχή ή ότι η θάλασσα είναι πολύ βαθιά.

Ο όρμος είναι από τους πιο προστατευμένους στη Σίφνο από τους ανέμους και έτσι τον προτιμούν πολλοί επισκέπτες που έρχονται με σκάφη ή ιστιοπλοϊκά.

Στην διαδρομή για το Βαθύ θα συναντήσετε το μοναστήρι των Φυρογείων, στο οποίο συνήθως το καλοκαίρι φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις και οργανώνονται και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες.

Λίγο πιο μετά στα δεξιά σας βρίσκεται ο λόφος του Αγίου Ανδρέα, με την ομώνυμη εκκλησία του 1701. Εδώ βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Ανδρέα, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Σίφνου, στον οποίο βρέθηκαν ερείπια αρχαίου οικισμού και αξίζει να τον επισκευθείτε. Στο χώρο λειτουργεί και αρχαιολογικό μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα από τις ανασκαφες στην περιοχή.

Στον οικισμό και στην παραλία του Βαθιού δεν επιτρέπεται η είσοδος στα αυτοκίνητα. Έτσι στην είσοδο του οικισμού αφήνετε το αυτοκόνητό σας και μετά από ένα σύντομο μονοπάτι (2 λεπτά) φτάνετε στην παραλία. Ο οικισμός εκτείνεται πίσω από την παραλία αριστερά και δεξιά της παραλίας.

Στη δεξιά πλευρά της παραλίας που είναι ίσως η μεγαλύτερη της Σίφνου, είναι χτισμένη η δισυπόστατη Εκκλησία των Ταξιαρχών και της Ευαγγελίστριας (17ος αιώνας).

Στο Βαθύ βρίσκεται το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σίφνου και σε όλο τον οικισμό υπάρχουν διάσπαρτα και σχεδόν πάνω στη θάλασσα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ταβέρνες με παραδοσιακά πιάτα από τη Σίφνο, καφέ, γλυκοπωλεία και εργαστήρια κεραμικής.

Φωτογραφίες

Ο κόλπος του Βαθιού Η αμμουδιά στο Βαθύ αργά το απόγευμα Το εκκλησάκι του Ταξιάρχη και ο μώλος του Βαθιού Η μία πλευρά της παραλίας στο Βαθύ Πανοραμική φωτογραφία του κόλπου του Βαθιού Η μικρή παραλία στο Βαθύ Ο ήλιος δύει στο Βαθύ Η εκκλησία Ταξιάρχης της Μερισύνης

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή