Χερρόνησος, Σίφνος

Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Χερρονήσου στη Σίφνο

Το γραφικό ψαροχώρι της Χερρονήσου στη βόρεια πλευρά της Σίφνου

Η Χερρόνησος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στο βορειότερο άκρο της Σίφνου. Θα το βρείτε "κρυμένο" μέσα σε έναν απάνεμο κόλπο που λέγεται πως είναι ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.

Στη Χερρόνησο μπορείτε να φτάσετε οδικά με δύο τρόπους. Μέσω των κεντρικών οικισμών, στρίβοντας δεξιά μόλις φτάσετε στον Αρτεμώνα και ακολουθώντας το δρόμο προς Χερρόνησο. Ξεκινώντας από τις Καμάρες ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί προς τον Άγιο Συμεών, χωρίς να στρίψετε για εκεί, ακολουθείτε τον δρόμο που βγάζει στο Τρουλάκι και στρίβετε αριστερά για Χερρόνησο.

Η Χερρόνησος είναι ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Σίφνου και έχει μία μικρή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά. Στην παραλία, σχεδόν πάνω στη θάλασσα υπάρχουν δύο ψαροταβέρνες όπου μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά φρέσκο ψάρι, μέχρι αργά το βράδυ.

Ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες η ηρεμία της Χερονήσσου είναι μαγευτική. Καΐκια και βαρκούλες λικνίζονται στη θάλασσα και φωνές μικρών παιδιών που παίζουν ανέμελα κρυφτό, συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

Στην αριστερή πλευρά της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Πολύκαρπου, όπου πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια στη Σίφνο.

Εδώ λειτουργούν λίγες μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και ένα μίνι μάρκετ.

Φωτογραφίες

Ο κόλπος της Χερρονήσου με ψαρόβαρκες Η αμμουδερή παραλία της Χερρονήσου Παραδοσιακές βάρκες και ιστιοφόρα δεμένα στη Χερρόνησο Ο καλά προστατευμένος από τον καιρό κόλπος της Χερρονήσου Η παραλία της Χερρονήσου το καλοκαίρι Απόλυτη ηρεμία το βράδυ στη Χερρόνησο Η παραλία της Χερρονήσου στη Σίφνο

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το sifnos-greece δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα sifnos-greece είναι ανεξάρτητες από το sifnos-greece και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το sifnos-greece δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή